dd33

Som gamer bruger du utrolig mange timer foran computeren og i dit gamer-værelse, såfremt du har sådan et. Nullermændene og bakterierne kan hurtigt hobe sig op, og derfor er det vigtigt at huske regelmæssigt rengøring, da det ellers kan blive sundhedsskadeligt at opholde sig i rummet og ved din computer.

Det er ulækkert for både dig selv og dine omgivelser. Du bliver derfor nødt til at indtænke rengøringsprocessen som et nødvendigt onde for en god spiloplevelse. Læs mere nedenfor.

Computeren er fyldt med baktusser

Du rører ustandseligt ved dit tastatur, når du sidder ved computeren. Det siges at et tastatur, typisk indeholder flere bakterier end et toiletsæde. Det er derfor en god idé jævnligt, og mindst en gang ugentligt, at rense dit tastatur for støv, snavs, madrester og andre ulækre efterladenskaber. Dette gøres ved fx at anvende varmt vand, på en opvredet klud med lidt opvaskemiddel. Eller du kan læse mere om skræddersyede rengøringsmidler og tricks her.

Ved at huske regelmæssig rengøring minimeres sandsynligheden for at baktusserne slår lejr, og dermed mindskes risikoen tilmeld for at blive syg. Det giver samtidig god mening at huske rengøringen i det rum, hvor du bruger allermest tid. Spil og sport skal være sjovt og underholdende. Efter endt rengøring kan du netop bruge din tid på dette og ikke tænke på hverken rengøring eller på smittefare.

De sundhedsskadelige bakterier

Fordi computeren bruges så ofte, lever bakterierne i bedste velgående. Det kan derfor i sidste ende være sundhedsskadeligt at sidde ved computeren og game. De farlige bakterier kan føre til diarré og luftvejsinfektioner som fx influenza og halsbetændelse. Du gør derfor dig selv, og andre der bruger computeren, en tjeneste ved at huske at gøre rent.

computer_renhed_gaming

Hvis du først bliver syg, kan det tage lang tid at komme ovenpå igen, og i denne periode er det måske ikke muligt for dig at game. Det er derfor en nødvendighed at slippe af med de grumme bakterier, så du ikke behøver blive sat ud af kampen.

Selve rengøringen behøver ikke tage lang tid, og når du først har indbygget en rutine, kan det mest nødvendige måske klares på få minutter. Gør det fx til en vane at klare rengøringen en bestemt dag i ugen eller foretag en hurtig gennemgang med klud og sæbe, hver gang rummet har været brugt.

Gør gamer-oplevelsen god igen

Foruden de sundhedsskadelige konsekvenser ved ophobning af bakterier i, på og omkring din computer, er det heller ikke nogen god oplevelse at sidde i et beskidt rum. Selvom du måske ikke er typen, der sætter stor pris på et skinnende rent hjem, så vil du alligevel kunne mærke forskellen når du har gjort rent og værdsætte den tilfredsstillelse der er i, at have overstået projektet.

computer_renhed_gaming

Velvidende at alt nu er rent, pænt og mindre sundhedsskadeligt. Selvom man ikke altid kan se snavs og bakterier kan man hurtigt fornemme det. Du gør derfor dig selv en tjeneste ved at huske rengøringen ugentlig, og du opnår en bedre gamer-oplevelse. Dit immunforsvar vil takke dig, og det vil dine gamer-venner også, hvis de er med dig hjemme.