dd33

Vi lever i en verden, hvor mere og mere bliver digitaliseret og strømkrævende. Tænk blot på, hvor mange stikkontakter og apparater, du tænder, inden du er kommet ud af døren om morgenen. Vi vil alle få brug for hjælp fra en elektriker en eller flere gange i vores liv. Har du helt styr på, hvornår du kan have brug for en elektriker, og hvornår det er lovpligtigt at gøre brug af en elektriker? Man kan hurtigt komme i klemme, hvis man ikke har styr på reglerne.

Fra simple til avancerede elektrikeropgaver

Der er rigtig mange situationer, hvor det an være handy at bestille en elektriker. Er du ikke gør-det-selv typen, kan du med et kort opkald få sat en lampe op og monteret en ny pære. Elektrikerne udfører dog også langt mere komplicerede opgaver.

  • Gennemgang af boligens elinstallationer
  • Udarbejdelse af elinstallationsrapport
  • Opsætning af stikkontakter
  • Montering og installering af varmepumper
  • Strøm til elbiler

Elinstallationer

Det er elektrikeren, der skal godkende elinstallationerne i en bolig. Det er fornuftigt at få gennemgået boligens elinstallationer jævnligt, således at man sikrer, at der ikke er risiko for farlige situationer og kortslutninger i elinstallationerne. Er du i gang med en bolighandel, får du også brug for en autoriseret elektriker. Det er ganske normal kutyme, at der udarbejdes tilstandsrapport, når en bolig skal sælges.

Elinstallationsrapporten er en del af selve tilstandsrapporten, som beskriver boligens stand.  Ønsker du eksempelvis at købe et ældre hus, kan der være risiko for, at der er fejl i elinstallationerne. Med en elinstallationsrapport vil alle eventuelle problemer blive belyst. Denne gennemgang af el i boligen er også en forudsætning for, at boligen kan forsikres. Dette kræver en uddannet og autoriseret elektriker.

Stikkontakter

Ønsker du at have opsat eller ændret position på dine stikkontakter, kan dette klares med et snuptag. Sidder stikkontakterne upraktisk i rummet, eller mangler du stikkontakter til alle dine elektriske apparater, kan dette nemt løses. Mørkegrå og måske ældede stikkontakter fra 1980érne kan få ethvert hus til at ligne et oldtidsfund, uanset hvor fancy mærkevarer-møbler, der dekorerer boligen. En udskiftning af disse til et mere tidssvarende alternativ kan opløfte looket i enhver indretning.

Varmepumpe

Det er også et elektrikerfirma, du skal have fat i, hvis du ønsker at få opsat en varmepumpe. Med en varmepumpe kan du varme boligen op på en bæredygtig måde, og så er det en af de billigste måder at opvarme boligen på. Dette hjælpes yderligere på vej af, at man får rabat på strømregningen, når man anvender en varmepumpe.

Strøm til elbiler

Skal du have installeret el til en el-bil, er elektrikerne også klar til at hjælpe. Her er der tale om farlig strøm, som private ikke skal røre ved af sikkerhedsmæssige årsager. Der kan desuden være behov for ændringer i el tavlen, eller opsætning af nye Hi Fi afbrydere. Dette er også forbeholdt autoriserede elektrikere.