dd33

Tiderne skifter hele tiden. Det der var moderne i går, er ikke længere aktuelt. Det som var fedt for ti år siden, er pludselig cool igen. Store sportsdiscipliner som længe har været på alles læber bliver pludselig kaldt kedeligt og irrelevant. Vores lyst til sport og aktualiteten omkring en sportsgren er flygtig og svær at fatte. Måske handler det om mediernes dækning af sportsbegivenheder, måske er det dårlige resultaters skyld, eller måske handler det om de rette forbilleder. Uanset, så er vores interesse flygtig og man skal som sportsudøver forberede sig selv på, at interesse er noget som kommer og går. Hvad blev der af 80ernes og 90ernes fitnessikoner? Landsstævner og flotte præstationer i gymnastikkens verden går mere eller mindre ubemærket hen. 00ernes fodboldhelte er måske også på vej i glemmebogen og sådan kan man blive ved. Til gengæld er håndboldherrerne de helt store helte lige nu.

atlet

Modens luner

En stor del af den pågældende interesse for en sportsgren skal findes i mediernes dækning af forskellige sportsbegivenheder. Cykling får hvert forår og sommer et kæmpe boost i populariteten fordi tv stationerne massivt dækker de forskellige cykelløb. Håndbold sendes hver søndag på de store danske tv kanaler og de storvindende håndboldherrer har på det nærmeste fået status af helte efter deres mange sejre sendt direkte på tv. Til gengæld har man glemt den mediedækning som gymnastikken fik for år tilbage ved landsstævnet. Gymnastikken er simpelthen blevet umoderne, ligesom fodbold efterhånden er ved at miste pusten og seerne i forhold til håndbolden.

Resultater på banen giver tilslutning til klubberne

Gode resultater på banen er helt sikkert med til at øge en popularitet i befolkningen. I tilfældet med fodbold, så er de gode resultater i mange år udeblevet og interessen er støt dalet. Til gengæld har håndbolden virkelig fået en opblomstring og spillere som Mikkel Hansen har på det nærmeste stjernestatus, som kan sammenlignes med 00ernes fodboldikoner.

motion

Jeg vil være som min sportshelt

Det er da også de mange karakterer på banen, som er med til at drage unge til klubberne og åbne op for interessen for en sport. Har man nogle karismatiske personer til at repræsentere en sport og samtidig skabe de gode resultater, så har man hele opskriften på succes i forhold til opbakning og tilslutning til sin sport.

Hvor blev gymnastikken af?

Som skrevet før, så er en sportsdisciplin som gymnastikken på det nærmeste gået i glemmebogen og det er faktisk rigtig synd. Tidligere tiders storhed og store tilslutning er dalende og de små foreninger skal løbe stærkt og tænke kreativt for at holde på de unge. En ting som dog er en fordel for gymnastikken, er de fysiske udfordringer, som gymnastik kan tilbyde den sportsudøvende. Til gymnastik får du virkelig en god træning af hele kroppen. Især redskabsgymnastik kan give en god træning og forvandle kroppen. Det er en faktor, som de fleste gymnastikforeninger godt kunne bruge noget mere tid på at formidle til potentielle nye medlemmer.

Gang i foreningslivet

Faktisk findes der over hele Danmark et helt fantastisk foreningsliv, som virkelig kan tilbyde de unge nogle gode muligheder for fællesskab, sport og sundhed. Ildsjæle over hele landet knokler for at holde liv i foreningerne og det er en skam, hvis manglende mediebevågenhed skal være med til at lukke foreninger. Det handler om at fange de unges bevidsthed med budskabet om sundhed, den gode træning og med nogle gode forbilleder, som kan drage de unges opmærksomhed.