dd33

I en tid hvor computerspil og indendørsaktiviteter trækker i børn, kan det være svært at inspirere til udendørs leg. Sandheden er dog, at man i sin egen have kan opnå meget med lidt. Vi har derfor samlet en række tips til hvordan du, med de rette redskaber og idéer, kan gøre haven til det oplagte legemiljø.

Klatretræ- Højt til tops ­

Klatretræet har alle dage været et hit blandt børn på grund af dets utrolige alsidighed. Den ene dag er det mastetoppen på et piratskib, den næste er det en hemmelig spionhule. Med en rebstige, et par klatregreb eller en vimpel vejrende fra træets top kan du nemt gøre klatretræet til det mest eftertragtede sted i haven.

Gyngestativ- En hurtig svingom

Et gyngestativ er fast inventar i haven hos mange børnefamilier, og det er der god grund til. Det betyder imidlertid ikke, at jeres gyngestativ skal ligne alle de andre. Der er efterhånden et væld af gynger at vælge imellem, såsom fugleredegyngen, en gynge med plads til alle.

Gyngestativ

Køkkenhave- Børnenes egen bid jord

Med en køkkenhave kan børnene selv få medbestemmelse i hvad der kommer på middagsbordet. De vil nyde det, når de kan spise en æggemad med deres egen persille eller en hjemmegroet gulerod. Det kræver tillige ikke mere end en pose muldjord og en pose frø at komme i gang. Du kan også skærme børnene ved at bruge en færdighæk. Så er børnene i haven uden at blive forstyrret og samtidig er der ingen som kan komme ind til dem.

Lege- På eventyr i baghaven

Lad børnene få deres eget lille hjørne, hvor de kan gå på opdagelse. De bedste lege er ofte dem børnene selv finder på. Hvis bare du giver dem rammerne, vil de med glæde fylde dem ud. Blot en samling buske eller træer eller en flisesti gennem haven kan give anledning til et omfangsrigt fantasiunivers.