dd33

Hvor meget tænker du egentlig på fremtiden? Når spillet kører det meste af natten eller fodboldkampene tager hinanden hen over weekenden, så kan man hurtigt glemme, at fremtiden ikke altid vil være lige så let som livet er lige nu.

Når livet bare kører derud af og alt er fedt. Hvad enten der er fart på jobbet eller studiet, og fritiden blæser afsted med drengene foran skærmen eller på pubben, tænker vi sjældent over, hvad der skal ske, når studiet er ovre, eller jobbet forsvinder mellem hænderne på os.

Det er netop i de gode tider, at man skal sikre sig mod de dårlige tider. Når først jobbet er røget, og du står arbejdsløs, så er det for sent. Derfor skal du melde dig ind i en A-kasse imens, du er i arbejde eller studerende, og sikre, at du har ret til dagpenge, og derved ikke vil stå uden indkomst i fremtiden. Derved kan du også sikre dit gamingudstyr og få ro omkring fremtiden.

gaming

Meget mere end dagpenge

For de fleste af os rimer A-kasse på dagpenge. Dagpenge er de penge, man får udbetalt af sin A-kasse, hvis man en dag skulle stå uden indkomst. Hvis man altså er medlem af en A-kasse.

I dag er A-kasser bare meget mere end dagpenge. De fleste A-kasser tilbyder nemlig både sparring og hjælp til udarbejdelse af dit CV, forberedelse til din jobsamtale og personlig rådgivning ift. valg af jobs. Dvs. med en A-kasse får du altså muligheder for hjælp og vejledning imens, du er i job eller under uddannelse. Derudover skal man have været betalende medlem af en A-kasse i minimum 12 måneder for at have ret til dagpenge. Du kan læse meget mere om fordelene ved at melde sig ind i en A-kasse f.eks. mens du er studerende her, hvor du også kan læse mere om de specifikke krav, som du skal opfylde for at få ret til dagpenge.

studerende

Er du studerende?

For mange studerende virker det utroligt langt væk at tilmelde sig en A-kasse. Hvorfor tænke på risikoen for arbejdsløshed imens man studerer? Det kan der være mange gode grunde til. Bl.a. fordi risikoen for at stå uden jobtilbud efter endt uddannelse kan være stor på nogle uddannelser. Med en A-kasse kan du være sikret en fast indtægt i din arbejdsløse periode lige efter afslutningen på din uddannelse, og derfor undgå en masse stress i selve afslutningen af din uddannelse.

For mange nyuddannede kan det være svært at skulle ud og blande sig på arbejdsmarkedet. Måske har du aldrig haft et fuldtidsjob før, aldrig været til en jobsamtale, eller måske står du uden et godt CV. Alle disse ting kan du få råd og vejledning til hos en A-kasse, og dermed komme langt bedre ind på arbejdsmarkedet, uden at gå på kompromis med din fritid, gaming og sportsinteresse.

Gratis A-kasse for studerende

Nu kan du som studerende blive gratis medlem af en A-kasse. FTF-A tilbyder nemlig studerende medlemskaber helt gratis. Som med alle andre medlemskaber kan du derfor få dagpenge i det øjeblik du bliver arbejdsløs. Du kan læse meget mere om FTF-A og hvad de kan tilbyde dig lige her.

Så hvis du hellere vil beholde din fritid bag spillekonsollen, computeren eller til bold med drengene frem for at tænke på arbejdsløshed og kontanthjælp, så kan det være en rigtig god ide at undersøge mere om A-kasser.